IMG-20230207-WA0009.jpg

 

Benodigdheden:

260 gram soeghummeel
130 gram tapioca bloem
3 eetlepels Arrow root
50 gram gebroken lijnzaad
2 eetlepels psyllium
1 theelepel zeezout
1 1/2 zakje droge gist 
4 eetlepels avocado of olijfolie
2 eieren
1 eetlepel honing
450 ml lauw water
 
 
Bereiding:
 
Roer alle droge ingrediënten goed door elkaar.
 
Klop alle natte ingrediënten goed door elkaar
 
Roer daarna het natte mengsel door de droge ingrediënten tot je een glad beslag hebt. Het deeg is vrij dun. Zet het deeg een half uur weg onder een vochtige theedoek om te rijzen. Roer of kneed na een half uur het deeg nog een keer goed en doe het in een ingevette bakvorm (of bekleed met bakpapier). Laat het nog een half uur rijzen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak het brood in 60 minuten gaar. 
 
Even goed af laten koelen voordat je het uit de vorm haalt.
 
Het brood blijft 3 tot 4 dagen goed buiten de vriezer.
 
 
Superlekker brood! Ook geschikt om toast en tosti’s mee te maken 😋

’t Spiek 11
9411 KX Beilen

06 23588822 

 

info@meestervoedingsadvies.nl

Home kleine foto aangepast