Ontzettend lekkere muffins!! Ook een lekker en gezond ontbijtje😋 En glutenvrij!!👌
Ingrediënten:
- 1 grote bataat
- 100 gram boekweitmeel
- 100 gram havermeel (andere meelsoorten zijn natuurlijk mogelijk maar ik wilde ze glutenvrij maken)
- 100 ml melk (ik heb kokosmelk gebruikt)
- 100 gram roomboter
- 2 eieren
- 50 gram walnoten (in stukjes gehakt)
- 50 gram rozijnen (gewelde)
- 75 gram honing of agavestroop
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel koekkruiden
- Snufje zout
- Snufje nootmuskaat
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Was de bataat goed af en snij deze in blokjes. Kook de blokjes in een pan met water tot ze zacht zijn. Pureer de gare blokjes. Doe vervolgens de andete ingredienten erbij (behalve de walnoten en de rozijnen) en laat alles een poosje meedraaien tot je een mooi glad deeg hebt. Roer dan de walnoten en rozijnen er door en vul de cake vormpjes. Ik had 12 cupcakes . Op een bakplaat in het midden van de oven 30 minuten laten bakken. Én smullen maar!!